*Nettavisen* Nyheter.

35-åring godtar fengsling

Den 35 år gamle mannen som er mistenkt i Lindh-saken, godtar fengslingen. Dermed blir han sittende i Kronoberg-fengselet til fredag.

Dommeren i Stockholm tingrett ga fredag politiet lov til å holde 35-åringen fengslet i én uke framover. Det betyr at de innen fredag neste uke må ha skaffet mer bevis mot 35-åringen, ellers må han trolig settes fri.

Taust
Heller ikke lørdag ville politiet si noe om resultatene av den siste etterforskningen.

– Vi har mye å jobbe med, sa politiets informasjonsmedarbeider Lars Grönskog til NTB lørdag. Han ville ikke kommentere analyseresultatet etterforskningsledelsen har fått av DNA-prøvene.

Svarene kan knytte 35-åringen til drapet og vise at han var i nærheten av NK-huset da utenriksminister Anna Lindh onsdag 10. september ble knivsukket så alvorlig at hun et halvt døgn senere døde.

Politiet kan også sitte på andre biologiske spor i saken, men etterforskningsledelsen har siden pågripelsen av 35-åringen sent tirsdag kveld, lagt fullstendig lokk på etterforskningen.

Nytt spor
Ifølge avisen Expressen etterforsker politiet nå også en venn av den mistenkte 35-åringen.

Anna Lindh ble lørdag gravlagt på Erstakyrkan på Södermalm i Stockholm i en privat seremoni. I seremonien deltok bare hennes familie og nærmeste venner.

Den offisielle avskjeden med Sveriges høyst elskede utenriksminister skjedde fredag i Statshuset i Stockholm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.