*Nettavisen* Nyheter.

35-åringen mangler alibi

Foto: (Politiet/Scanpix)

Ifølge svenske medier nekter den siktede 35-åringen for å ha tatt livet av Anna Lindh, men han har ikke alibi for morddagen.

18.09.03 06:36

- Han benekter at han på noe vis skulle være innblandet i denne saken, sier mannens forsvarer, advokat Gunnar Falk til aftonbladet.se da han kom ut fra fengselet etter å ha bistått sin klient i avhørene som var avsluttet ved 21-tiden onsdag kveld.

35-åringen har ikke kunnet gjøre rede for hvor han var og hva han gjorde morddagen, meldte Sveriges Radio tidligere onsdag kveld. Det benekter mannens forsvarer.

Falk sier til Aftonbladet at hans klient har forklart seg om hvor han var da Anna Lindh (46) ble knivdrept på kjøpesenteret NK i Stockholm, men at han ikke kan fortelle hva forklaringen går ut på.

DNA-svar torsdag
Onsdag kveld fortsetter avhørene i Kronobergshäktet på Kungsholmen i Stockholm.

Svaret på om mannens DNA og fingeravtrykkene stemmer overens med de biologiske spor som ble funnet på mordplassen er foreløpig ikke offentliggjort.

49 lovbrudd
35-åringen har et langt kriminelt rulleblad bak seg. Han er ifølge Aftonbladet tidligere dømt for 49 lovbrudd, og har vært fengslet fire ganger. Nylig slapp han ut fra et fengselsopphold på åtte måneder.

Rullebladet omfatter både grovt bedrageri, trusler, vold, mishandling, legemsbeskadigelse og brudd på knivloven. Den kriminelle karrieren begynte i 1987 da han på bussen spyttet en mann i ansiktet og sa: ”jeg skal drepe deg”.

- Jeg er psykopat
35-åringen har også begått flere lovbrudd mot sin egen familie, deriblant sin mor. Sist romjul ble han ilagt besøksforbud hos sin egen far.

- Jeg møtte en kjekk, høflig, intelligent og morsom gutt. Men han levde flere liv og manipulerte meg, har den siktedes eks-kjæreste fortalt til svenske medier.

Ifølge kilder Expressen har snakket med har mannen til en nær kamerat sagt:

- Jeg er en psykopat.

Lokk på etterforskningen
Politiet har ikke låst seg til at den fengslede 35-åringen er den eneste som kan ha begått drapet på Sveriges utenriksminister.

- Vi er i begynnelsen på en fortsatt og lang etterforskning. Vi har fortsatt minst fem høyaktuelle mistenkte, sa etterforskningsleder Leif Jennekvist på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Nå tyder alt på at stockholmspolitiet har lagt lokk på etterforskningen.

TV 2 Nettavisen har forgjeves forsøkt å få kommentar fra Jennekvist, informasjonssjef Agneta Styrwoldt-Alfheim og 35-åringens advokat Gunnar Falk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.