RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

35 barn døde i Pakistan

Sist oppdatert:
35 barn har dødd av lungebetennelse i løpet av den siste uken i Pakistan.

De døde barna bodde i tre ulike landsbyer nord i Pakistan, melder Reuters. Dødsfallene skyldes det kraftige uværet som har herjet landet den siste uken. Temperaturen har sunket helt ned i 30 minusgrader.

De tre byene Matayal, Karbosh and Bunyal har blitt utsatt for så mye nedbør at det har vært umulig for både biler og helikoptre å transportere medisin til området.

Snudd

Bistandsfly har blitt stående på bakken i tre dager i det jordskjelvrammede området nord i Pakistan, som ligger i nærheten av de tre landsbyene.

Helseorganisasjoner meldte tirsdag formiddag at det ikke hadde vært noe økning i antall syke eller døde etter at snøværet startet, men dette ser ut til å ha snudd.

Kollapset

Over to millioner mennesker har bodd i telt etter at Pakistan ble rammet av jordskjelv 8. oktober i fjor. 73.000 mennesker er til nå omkommet. Det fryktelige uværet de siste dagene har ført til at telt har kollapset og at veier har blitt sperret. Tidligere har hjelpeorganisasjoner advart om at flere risikerer å dø av kulde og sult enn de som omkom i selve skjelvet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere