RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

35 omkom i flom

Foto: Scanpix
35 personer har mistet livet og 350.000 mennesker er rammet av den verste flommen i Bolivia på 25 år.

FN ber nå det internasjonale samfunnet om rundt 50 millioner kroner i nødhjelp.

Særlig er byen Trinidad hardt rammet, og store deler regionen Beni, nord i landet står under vann etter nesten tre måneder med regn.

Regionshovedstaden Trinidad er helt avskåret fra omverdenen og lokale myndigheter frykter at vannmassene vil få flombarrierene som beskytter byen til å bryte sammen.

Byen ligger lavt, og regnet har sammen med tilstrømming av vann fra høyereliggende områder ført til de store oversvømmelsene.

- Skjer det, står vi foran en tragedie, sier guvernør Ernesto Suarez til lokalavisen La Prensa.

Mange tusen mennesker er evakuert og bilder fra byen viser innbyggere som padler rundt i kanoer for å forsøke å redde sine eiendeler. Dengue-feber og malaria er også i ferd med å bli et problem, skriver La Prensa.

Også de viktige jordbruksområdene i Santa Cruz er rammet og 200.000 hektar avlinger skal være ødelagt av nedbøren. En rekke hovedveier i landet er sperret.

President Evo Morales besøkte torsdag Trinidad, som ligger i Amazonas, 390 kilometer nord for hovedstaden La Paz. Han takket Venezuela og Peru for nødhjelpen landene har sendt. Også USA, Italia og Japan har sendt nødhjelp til Bolivia, men FN ber likevel om ytterligere ni millioner dollar for å hjelpe de flomrammede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere