*Nettavisen* Nyheter.

36 drept i Sudan

Svært strenge sikkerhetstiltakt preger Sudans hovedstad Khartoum etter mandagens blodige sammenstøt.

02.08.05 12:31

Mandag ble 36 personer drept og minst 300 skadd i sammenstøt mellom kristne og muslimer i Khartoum etter at nyheten om Garangs død ble offentliggjort.

Sudan People's Liberation Movement (SPLM)-lederen John Garang var meldt savnet siden lørdag, etter et privat besøk til Uganda. Mandag ble han offisielt erklært omkommet sammen med ytterligere 13 personer i en helikopterulykke. Garang rakk en knapp måned i visepresidentstolen før han døde.

Tirsdag er sikkerhetstiltakene i Khartoum svært strenge. I utkanten av byen patruljerer hundrevis av soldater. Ifølge nyhetsbyrået AP er en rekke innbyggere utstyrt med klubbeliknende kjepper for å kunne beskytte seg dersom nye opptøyer bryter ut.

Mange av de sørgende over Garangs død klandrer regjeringen for opprørslederens død. Både myndighetnee og representanter for SPLM har avvist at Garangs død ble arrangert. Begge parter understreker viktigheten av at den pågående fredsprosessen får fortsette.

Tirsdag ble det kjent at USA har sendt diplomater til Sudan for å bidra til å fremme fredsprosessens videre utvikling. Fredsavtalen mellom opprørsbevegelsen og myndighetene etter en nær 40 år lang periode med borgerkig og indre uroligheter ble undertegnet i januar i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag