Gå til sidens hovedinnhold

37 drept av politiet

Barna så på under brutal aksjon i Kenya. Nettavisen advarer mot sterke bilder i videoinnslaget.

Torsdag morgen stormet det kenyanske politiet fattigstrøket Mathare i hovedstaden Nairobi i jakten på en kriminell gjeng. Til sammen 37 personer har den siste uka mistet livet i politiets brutale aksjoner mot gjengen, skriver den kenyanske avisa The Nation.

- Alle ut!
Politiet sparket inn dørene i skurene i området og tvang alle innbyggerne ut på gata og ned på bakken. Noen gjengmedlemmer som hentet våpen ble nådeløst skutt ned. Kvinner, barn og gamle måtte legge seg ned på bakken og bli ransaket for våpen.

Barna i området så storøyde på politimennene, skriver avisa.

Deretter ble de unge mennene i strøket trakassert og banket opp mens politiet forlangte at de skulle vise dem hvor de kriminelle holdt til. De som pekte ut noen av de fattigslige skurene, ble tvunget til å jevne dem med jorda mens politiet så på.

250 personer ble deretter arrestert og måtte følge politiet til deres hovedkvarter.

Religiøs sekt
Konfrontasjonen mellom politiet i Kenya og Mungiki-gjengen, som også er en slags religiøs sekt, toppet seg mandag etter at tre politimenn ble skutt og drept av gjengmedlemmene.Tjenestevåpnene og politistøvlene deres skal ha blitt funnet i et skur under torsdagens aksjon, ifølge The Nation.

Flere gjengmedlemmer ble drept tidligere i uka i målrettede nattlige aksjoner.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar