*Nettavisen* Nyheter.

37 drept i selvmordsangrep

Foto: (EPA/Scanpix)

Minst 37 mennesker ble drept og 90 skadd i et selvmordsattentat nordvest i Pakistan.

16.02.08 17:53

Selvmordsangrepet skjedde i nærheten av et valgkontor til den avdøde Benazir Bhuttos parti i byen Parachinar nær grensa til Afghanistan, melder Reuters.

Ifølge øyenvitner ble bomben detonert da valgarbeidere var på vei inn på kontoret etter en valgkampmønstring.

- Dette er en svært ille situasjon. Det ligger lik overalt, men vi har ennå ikke oversikt over hvor mange som er døde, sier Muneer Hussain Bangash, som er lege ved hovedsykehuset i byen Parachinar.

Frykter angrep
Lørdagens bombeangrep skjer bare to dager før Pakistan holder valg førstkommende mandag.

Pakistanske myndigheter frykter at valgdeltakelsen kan bli lav grunnet frykt for nye angrep. Dette skyldes blant annet drapet på Benazir Bhutto samt andre angrep som har rammet Pakistan de siste månedene.

Myndighetene vil utplassere 80,000 soldater rundt i Pakistan på valgdagen for å hindre eventuelle aksjoner, og politiet sier de allerede har avslørt en attentatplan som skulle finne sted på mandag.

Pakistan står overfor en rekke problemer som interne stridigheter, fattigdom, stigende matpriser og mangel på basisprodukter som mel. I tillegg blir landet stadig rammet av kontinuerlige strømbrudd. Mange pakistanere tror ikke at politikerne vil kunne klare å snu den negative trenden.

- Det blir veldig vanskelig å forandre dette landet. Hva enn politikerne gjør, gjør de først og fremst for seg selv – og ikke for å skape forandring, sier Mohammad Abbas, som eier en risbutikk i Sabboki i Punjab-provinsen.

Politisk krise
Den avdøde opposisjonslederen Benazir Bhutto ble drept i et attentat i byen Rawalpindi 27. desember i fjor. Drapet kastet Pakistan ut i en politisk krise, og valget som skulle avholdes i begynnelsen av januar, ble utsatt til 18. februar.

Bhutto var lederen for det politiske partiet Pakistans People’s Party (PPP). Bhuttos sønn, Bilawal Zardari (19), har blitt utnevnt som den nye lederen for PPP. Men enkemannen Asif Ali Zardarivil skal fungere som partileder inntil sønnen er ferdig med universitetsstudiene i Oxford.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag