RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

37 drept på hellig dag

Foto: REUTERS/Akram Saleh
Sist oppdatert:
Shiamuslimenes helligste dag endte i blodbad i Irak. Minst 37 mennesker er drept i fem ulike angrep.

Fredag kveld ble åtte mennesker drept da en bilbombe eksploderte utenfor en shia-moské i Iskandariyah i Bagdad, sier sykehusansatte til AP. 10 ble skadd. Bomben gikk av rundt klokken syv om kvelden, da hundrevis av mennesker hadde samlet seg for å markere Ashoura, den helligste dagen i året for shiamuslimer.

Minst 15 personer ble drept og 42 skadd da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften utenfor en moské sør i Bagdad tidligere fredag. Bomben gikk av under fredagsbønnen i en sjiamuslimsk moské, melder Reuters.

Øyenvitner har fortalt at en mann med eksplosiver festet til kroppen sprengte seg selv i luften like ved moskéen.

Ifølge AP ble ti personer drept og fire skadd da en annen moské i byen ble angrepet med bombekastere.

Mindre enn en time senere drepte en eksplosjon to mennesker og skadde fem. Bomben gikk av nær en prosesjon der mange tusen sjiamuslimer marsjerte gjennom gatene for å markere Ashura, årsdagen for martyren Imam Hussein, barnebarnet til profeten Muhammed.

Det fjerde angrepet skjedde ved en sjekkpost nord i Bagdad. APs journalist på stedet så en død politimann og to skadde sivile.

En sikkerhetsvakt kan ha avverget nok et blodbad da han skjøt ned en mann som skal ha prøvd å ta to granater ut av lommen sin for å angripe en moské. Mannen eksploderte øyeblikkelig da han ble beskutt, sier sikkerhetsvakten til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere