RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

390 døde i hetebølge

Sist oppdatert:
Temperaturer opp mot 50 grader tar liv i Sør-Asia.

Bare den siste uken har opp mot 100 mennesker mistet livet som følge av solstikk og dehydrering i India, Pakistan og Bangladesh, melder Politiken.

Onsdag døde sju personer i Indias hovedstad New Delhi da temperaturen rundet 45 grader celsius. I India har strømbrudd dessuten etterlatt innbyggere nord i landet uten aircondition, vifter og vannpumper.

I nabolandet Pakistan har minst 60 personer dødd i forbindelse med ekstrem-temperaturer. Der har gradestokken krøpet over 48 grader.

Til sammen skal hetebølgen ha kostet om lag 390 mennesker livet de siste to månedene.

Nord-Kina, som også er rammet av hetebølgen, har hatt temperaturer opp mot 42 grader. Der melder myndighetene om rekordforbruk av strøm.

I Kina har ikke varmen kostet liv. Der i mot har kraftige regnskyll tvunget 900.000 innbyggere til å forlate hjemmene sine. 80 har mistet livet i flommen. Ifølge værvarsler skal monsunregnet i løpet av de kommende ukene bevege seg nordover, mot områdene som nå er rammet av hetebølge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere