396 omkommet etter kinesisk båtulykke

396 mennesker er bekreftet omkommet etter båtulykken på Yangtze-elven mandag kveld.

396 mennesker er bekreftet omkommet etter båtulykken på Yangtze-elven mandag kveld. Foto: Kim Kyung-hoon (Reuters)

396 mennesker er bekreftet omkommet etter fergeulykken på Yangtze-elven i Kina, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

06.06.15 09:14

Turistbåten med 456 mennesker om bord kantret og begynte å synke, angivelig etter å ha blitt truffet av en tornado mandag kveld. Kun 14 personer ble berget, og det antas derfor at dødstallet vil stige til 442.

Oppdateringen kom fra den kinesiske regjeringen lørdag formiddag. De 46 personene som ikke er gjort rede for, har fortsatt status som savnet.

Les også: Ulykkesbåten i Kina snudd

De fleste om bord i ferja var pensjonister, men passasjerlisten viste at det var mennesker fra 3 til 83 år på båten. Båtkatastrofen er trolig den verste i Kina på nesten 70 år.

Natt til fredag snudde redningsmannskapene ulykkesbåten etter at man konkluderte med at det ikke var mulighet for å finne flere mennesker i live.

– I en situasjon hvor den samlede vurderingen er at det ikke er sjanse for at folk er live, kunne vi starte arbeidet med å snu båten, sa Kinas transportminister Xu Chengguang.

Blant dem som kom fra ulykken med livet i behold, var båtens kaptein og hovedmaskinist. De har siden tirsdag sittet i varetekt og er blitt avhørt av politiet. Etter ulykken forklarte de at båten ble truffet av en syklon og sank i løpet av få minutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag