RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

40 drept ved Najaf

Foto: Scanpix/REUTERS/Chris Helgren
Sist oppdatert:
Minst 40 irakere ble lørdag drept i harde kamper med amerikanskledete styrker i nærheten av byen Najaf, ifølge det irakiske innenriksdepartementet.

Kampene fant sted ved byen Kufa som ligger like ved Najaf. Blant de drepte er både medlemmer av den sjiamuslimske Mehdi-militsen og sivile.

Søndag kom det meldinger om at amerikanske stridsvogner hadde rykket fram mot Imam Ali-moskeen i Najaf som fortsatt er under militsens kontroll. Ifølge vitner sto stridsvognene bare 800 meter fra moskeen.

Det meldes også at den sjiamuslimske Mehdi-militsen beholder inntil videre kontrollen over Imam Ali-moskeen og mausoleet i Najaf. Overleveringen til det etablerte religiøse lederskapet er utsatt.

- Vi vet ikke hvor lang tid det kommer til å ta. Det kommer an på situasjonen, samt al-Sistani, sier sjeik Ahmed al-Shaibani, talsmann for sjialederen Moqtada al-Sadr.

Storayatolla Ali al-Sistani skal ha vært skeptisk til å overta kontrollen over moskeen og mausoleet uten at en komité først undersøker om kunstverk og andre verdisaker er fjernet fra helligdommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere