RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

40 passasjerer levende begravd

Sist oppdatert:
Minst 37 mennesker omkom da en buss ble begravet i et jordskred på øya Sumatra i Indonesia fredag, ifølge politiet.

Skredet i den vestlige delen av øya var om lag 60 meter langt og ble utløst av kraftig regn. Bussen klarte ikke å unnslippe fordi en bit tre hadde kilt seg fast i ett av hjulene, forteller en av politifolkene på stedet.

13 personer er blitt skadd i ulykken, fem av dem alvorlig. Lørdag jobbet hjelpearbeidere med å redde sju passasjerer som fortsatt satt innesperret i bussen. Arbeidet måtte gjøres ekstremt forsiktig, på grunn av fare for nye jordskred.

–Inntil nylig hørte vi fortsatt stemmer inne fra kjøretøyet, sier Bagaruddin, regjeringens øverste representant i Pasaman-distriktet hvor ulykken skjedde.

Han avviser at skredet skyldtes avskoging og ulovlig hogst, noe som er et omfattende problem i Indonesia. At folk mister livet i jordskred er slett ikke uvanlig i øystaten, og en viktig årsak til ulykkene er ulovlig fjerning av trær som binder jorda i utsatte områder.

Senest torsdag ble en landsby i Bandung-distriktet på øya West Java i Indonesia. 11 mennesker ble drept og ni andre var savnet i jordmassene.

Bilde fra landsbyen som ble begravd torsdag: Scanpix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere