RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

400 evakueres i Grand Canyon

Sist oppdatert:
Mer enn 400 innbyggere og turister er evakuert etter at en demning brast i Grand Canyon.

En talsperson for Grand Canyon nasjonalpark Maureen Oltrogge opplyser at vann fra en demning som brast søndag, har resultert i en stor flom i Grand Canyon, melder BBC.

Demningen brast som en følge av kraftig regnvær.

Indianerreservat
Over 400 mennesker har blitt evakuert fra området og flere titalls med innbyggere ble reddet ved å bli heiset opp fra kløften med helikopter. Ingen av innbyggerne i indianerreservatet i bunnen av Grand Canyon, som er tilknyttet Havasupai-stammen, skal ha blitt skadd.

Redlandsdemningen befinner seg i Havasu-elven, som renner ut i Colorado-elven.

I tillegg ble 16 turister reddet opp med helikopter etter at de ble strandet på en avsats i Colorado-elven da flåtene deres ble tatt av flommen. Colorado-elven, som renner gjennom Grand Canyon, er populært sted for rafting.

Redningsaksjonen ble avsluttet ved mørkets fall søndag kveld, men blir gjenopptatt mandag morgen lokal tid. Det er fortsatt rundt 20 mennesker som er meldt savnet, melder CNN.

Fire millioner besøkende
Til tross for at om lag fire millioner turister besøker Grand Canyon hvert år, har de lokale myndighetene god oversikt over alle som befinner seg i den til enhver tid, opplyser BBCs korrespondent Rajesh Mirchandani.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere