Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

400 flyktninger fortsatt savnet i Middelhavet

RØDE KORS: En baby bæres i land etter å ha blitt reddet i Middelhavet. Fremdeles skal 400 være savnet etter at båten de var i kantret.
RØDE KORS: En baby bæres i land etter å ha blitt reddet i Middelhavet. Fremdeles skal 400 være savnet etter at båten de var i kantret. Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
144 reddet etter at båt kantret utenfor kysten av Libya.

144 mennesker ble reddet av et skip i nærheten og kom til Italia tirsdag. Ni er funnet omkommet, ifølge en tjenestemann.

Ifølge Redd Barna har flere overlevende fortalt at det var 500-550 personer om bord i båten da den kantret søndag, omtrent et døgn etter avreise fra Libya.

Dersom antallet stemmer, vil det være den verste ulykken i Middelhavet siden oktober 2013. Da druknet 366 flyktninger utenfor den italienske øya Lampedusa.

De overlevende er blitt brakt til den italienske byen Reggio i det sørlige Italia. Flere av dem er mindreårige. Mange av de savnede blir oppgitt å være unge menn og gutter.

Søker etter døde

Både båter og fly har blitt brukt i søket, men det er ikke funnet overlevende eller døde, sier Filippo Marini i den italienske kystvakten til CNN onsdag.

De første undersøkelsene tyder på at båten kan ha kantret da passasjerer begynte å bevege seg fordi de oppdaget en italiensk redningsbåt.

Rolige værforhold i Middelhavet har den siste tiden ført til at antall båtflyktninger fra Nord-Afrika har steget markant. Så langt i år har over 15.000 migranter ankommet Italia, ifølge italienske myndigheter.

REDDET: 144 flyktninger ble reddet opp av havet. 400 er fortsatt savnet.

Boliger?

Det italienske innenriksdepartementet har bedt regionale myndigheter om å skaffe midlertidig husvære til 6.500 migranter, noe opposisjonen har reagert sterkt på. Lederen i det innvandringskritiske opposisjonspartiet Liga Nord ber fylkene ikke å samarbeide.

– Jeg ber guvernører, ordførere og representanter fra Lega Nord om å bruke alle midler til å avvise nye ankomster, sier partileder Matteo Salvini. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!