RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

400 ganger sterkere enn tabasco

Sist oppdatert:
Verdens sterkeste chilipepper kommer fra India.

(iOslo.no) Naga Jolokia. Merk deg navnet, og la være å smake på ordene. Navnet er indisk for spøkelseschili, og den lille veksten har overtatt tronen som verdens sterkeste chiliplante, melder nyhetsbyrået AP.

I forrige uke bekreftet Guinness' rekordbok at chilien tar over plassen etter Red Savina Habanero, en plante som er kjent for et fåtall nordmenn, beryktet for sin vanvittige evne til å bringe selv den tøffeste mann i kne.

Effekten av sterk chili måles i capsaicin-innhold, det vil si virkestoffet som gir den skarpe smaken, og måleenheten er Scoville. Vanlig Tabasco-saus, ikke uvanlig på norske middagsbord, har en scoville-telling på 2500 - 5000.

Naga Jolokia klokker inn på litt over én million, 200-400 ganger sterkere. Red Savina-habaneroen, den forrige tittelhaveren er til sammenlikning halvparten så sterk.

Styrken ble bekreftet ved chilipepper-instituttet ved University of New Mexico, visstnok en velrenommert institusjon, etter at professor Paul Bosland tok en smak av spøkelseschilien.

- Vi er usikre på hvorfor inderne bruker det navnet, men jeg vil anta at det har noe å gjøre med at du nærmest setter livet på spill ved å spise den, sier Borland til AP.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere