*Nettavisen* Nyheter.

4000 barn er foreldreløse

Mer enn 4000 barn er foreldreløse etter jordskjelvet i Kina.

22.05.08 11:36

Over 4000 barn er blitt foreldreløse etter jordskjelvet sist uke, men Chen Kefu, direktør for sivile saker i den hard rammede Sichuan-provinsen, sier det vil ta tid å bekrefte det endelige tallet.

Grunnen er at flere tusen mennesker fremdeles er savnet, sa Chen på en pressekonferanse onsdag, skriver CNN.

Torsdag ble dødstallet etter skjelvet oppjustert til over 51.000 mennesker, melder Reuters. Fem millioner mennesker er hjemløse, blant dem mange barn.

Vil adoptere
Flere tusen kinesere har kontaktet myndighetene for å adoptere de foreldreløse barna. Men myndighetene sier det ikke vil bli aktuelt med adopsjon før det skjelvrammede området er under kontroll. Inntil det vil lokale myndigheter ta seg av barna.

- Vi mottar flere oppringninger daglig med spørsmål om adopsjon, men på det nåværende tidspunktet er det for tidlig. Vi holder fremdeles på med rednings- og letearbeidet, sier Wang Jun., ansatt ved det kinesiske byrået for fattigdomsspørsmål. de tar seg av de foreldreløse i byen Deyang.

Bilder av barna er trykket i aviser, og hengt opp ved de provisoriske leirene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mistet sitt eneste barn
Grunnen til interessen er blant annet at flere foreldre mistet sitt eneste barn. Kinas ettbarns politikk har gjort at mange foreldre ikke lenger har en sønn eller datter.

Mange av barna døde da skolebygninger kollapset, og myndighetene har blitt kritisert for å ha satt opp bygninger som var for dårlig konstruert.

Kina er et av hovedlandene for vestlig adopsjon, og blant annet USA har tatt kontakt for å adoptere foreldreløse jordskjelvoffer. Trolig vil kinesiske myndigheter uansett begynne med å adoptere internt i Kina.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag