RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

4000 irakiske politifolk drept

Sist oppdatert:
Over 4000 irakiske politimenn er drept i løpet av to år, men USA hevder nå at politifolkene er bedre rustet til å møte motstanden.

Dette opplyser en amerikansk generalmajor som er sjef for polititreningen i Irak fredag, melder CNN.

- Siden september 2004 har 4000 politifolk blitt drept og 8000 skadet. Politiet har betalt en enorm pris, seir generalmajor Joseph Paterson til CNN.

Styrke det lokale politiet
Koalisjonsstyrkene i Irak vil styrke det lokale politiet i Bagdad slik at de kan overta kontrollen i den krigsherjede byen. Så fort sikkerheten er på plass i hovedstaden kan den irakiske regjeringen fokusere på sikkerhetstiltak i resten av landet. Dermed vil det være større mulighet for at de amerikanske styrkene kan trekke seg ut av landet.

Problemet er at det irakiske politiet er blitt kritisert og beskyldt for å ha for nære bånd til opprørerne. Paterson er fult klar over problemet, men tror at forholdene har bedret seg atskillig.

- Politifolkene er nå mer selvsikre, og blir ledet av mer erfarne ledere enn før. I tillegg er de rustet med bedre ustyr og tørr å kjempe mot opprørene i større grad, sier Paterson.

Øke press
Urolighetene fortsetter i Irak og senest fredag ble landet utsatt for flere angrep fra opprørerne. Dette skjer samtidig som USAs utenriksminister Condoleezza Rice besøker den nordirakiske byen Irbil hvor hun møter kurdiske ledere. Formålet med besøket er å øke press på de kurdiske lederne til å innta et mer forsoningsvennlig ståsted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere