*Nettavisen* Nyheter.

41 drept i Pakistan

Karachi opplevde den verste helgen på mange år.

14.05.07 14:49

Ingen offentlig transport, ingen åpne butikker, forbudt mot offentlig samlinger på mer enn fem personer, sporadisk skyting på gata, konstant frykt og unntakstilstand.

Bortsett fra bilbombene, skiller byen Karachi i Pakistan seg ikke noe særlig fra Baghdad i disse dager.

41 mennesker ble drept i gatekamper i Karachi i helgen. Rundt 150 personer ble skadet, melder BBC.

Gatekampene brøt ut på lørdag mellom regjeringens politisoldater og opposisjons tilhengere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX/ REUTERS/Sang Tan/AP Photo/WPA Pool

Oppøret begynte i mars etter at den uavhengige høyesterettsdommer Iftikhar Chaudhry ble suspendert av presidenten Pervez Musharraf for misbruk av sin stilling. Men opposisjonen mener at Chaudhry ble terminert for sitt ønske om å redusere den militære innflytelsen i rettsystemet.

I tiden før han ble suspendert jobbet Chaudhry med å etterforske anklager om korrupsjon i regjeringen til general Pervez Musharraf. På den måten ble han en viktig brikke for opposisjonen, som mener at Musharraf også vil kontrollere rettsystemet.

Presidenten Pervez Musharraf sa lørdag at det hele dreier seg om en politisk sammensvergelse og ba hele det pakistanske befolkningen om å stå samlet bak regjeringen.

Nasjonalstreik
Mange pakistanske byer ble rammet av en omfattende streik tilkalt mandag av de politiske motstanderne til presidenten Musharraf, melder CNN.

Minst 1000 personer protesterer i Karachi mandag ved å blokkere hovedmotorveien, brenne dekk og kaste stein på biler, melder nyhetsbyrået AP.

På søndag fikk politisoldater lov til å skyte for å slå ned sammentøttene mellom regjeringens tilhengere og opposisjonen.

Til tross for at politistyrkene teller 15 000 mann i Karachi, oppleves situasjonen som «svært spent», ifølge politisjef Azhar Farooqi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.