*Nettavisen* Nyheter.

44 tamiltigere drept

Foto: (Foto: Reuters/Scanpix)

Myndighetene har lovet å utrydde geriljaen.

09.01.08 13:35

Srilankisk militære har drept 44 medlemmer av opprørsgruppen Tamiltigrene og har tatt over kontrollen av deler av geriljaens territorium, melder Reuters.

38 geriljamedlemmer ble drept under flere sammenstøt tirsdag, mens seks mistet livet onsdag, i det som er en intensivering av den 25 år lange borgerkrigen i landet. En av de drepte skal ha vært en av Tigernes leder, Shankar, opplyser militæret. Angrepet kommer etter at tamiltigerne mistenkes for drapene på to ministre den siste uken.

Skal fordrives
De siste dagers kamper har også ført til at srilankiske tropper har tatt over kontrollen av en kvadratkilometer av Mannar-distriktet, som var Tiger-kontrollert land, og er et ledd av en uttalt kampanje for å fordrive tigerne ut fra området i nord.

Tamiltigerne (LTTE), som ønsker en uavhengig stat i nord og øst på Sri Lanka, har ikke kommentert opplysningene. Den tigervennlige nettsiden tamilnet sier Tigerne gjorde motstand mot militærets forsøk på å krysse forsvarslinjene nord på Jaffna-halvøya onsdag og at militæret deretter trakk seg tilbake.

Frykter blodbad
Omkring 150 mennesker er drept siden myndighetene sist uke annonserte at de gikk bort fra våpenhvilen som ble inngått i 2002.

Myndighetenes lovnad om å utrydde geriljaen har ført til frykt for at det vil komme svært blodige kamper i nord. 70.000 mennesker har mistet livet siden krigen startet i 1983.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.