Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

4.400 år gammelt gravkammer oppdaget i Egypt

Mustafa Abdo, som har ledet utgravingen, går gjennom et nylig oppdaget gravkammer i Saqqara vest for Kairo. Foto: Amr Nabil / AP / NTB scanpix
Mustafa Abdo, som har ledet utgravingen, går gjennom et nylig oppdaget gravkammer i Saqqara vest for Kairo. Foto: Amr Nabil / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Arkeologer i Egypt har oppdaget et 4.400 år gammelt gravkammer. Det tilhører en høytstående tjenestemann og har svært godt bevarte statuer og veggmalerier.

Gravkammeret stammer fra faraoenes femte dynasti, som varte i årene fra 2494 til 2345 før Kristus.

Funnet, som er gjort i Saqqara vest for Kairo, ble kunngjort av antikvitetsminister Khaled al-Anani. Stedet er også kjent for Djoserpyramiden, som er en såkalt trappepyramide.

Al-Anani omtaler tegningene på gravkammerets vegger som svært godt bevarte. De viser den gravlagte tjenestemannen og hans familie. I tillegg inneholder også kammeret totalt 45 steinstatuetter, og også disse framstiller familien.

I de siste årene har Egypt lagt stor vekt på markedsføringen av nye arkeologiske funn i håp om å trekke nye turister til landet. Turistnæringen er svært viktig for økonomien, og har blitt påvirket negativt av uroen og volden som fulgte etter at Hosni Mubarak ble styrtet i 2011.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!