*Nettavisen* Nyheter.

443 mot 1 for å gjøre Krim russisk

OVERVELDENDE FLERTALL: Russiske folkevalgte under avstemmingen om Krim-traktaten i statsdumaen torsdag. Det endte med et overveldende flertall for å oppta Krim i den russiske føderasjonen. Foto: Sergei Karpukhin (Reuters)

Krim et skritt nærmere å bli russisk.

20.03.14 15:25

Underhuset i Russlands nasjonalforsamling, Statsdumaen, godkjente torsdag president Vladimir Putins traktatforslag om innlemmelse av Krim i Russland. Avstemmingsresultatet var 443 mot 1, ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Få de siste oppdateringene om Krim i vårt livestudio

Hvem som var den enslige svalen som gikk imot forslaget, er så langt ikke kjent.

Les også:- Krim blir russisk denne uken

Striden om Krim har utløst den mest alvorlige geopolitiske dragkampen mellom Russland og Vesten siden den kalde krigen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRAVLE DAGER: Russlands president Vladimir Putin i samtale med forsvarsminister Sergei Shoigu under et møte i Kreml torsdag. Foto: Alexey Druzhinin (Afp)


Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen kaller det en annektering og betegnet onsdag striden som den mest alvorlige trusselen mot europeisk sikkerhet og stabilitet siden den kalde krigens slutt.

Les også: - Prøver å tegne Europa-kartet på nytt

FNs generalsekretær Ban Ki-moon er dypt bekymret, melder NTB.

I Statsdumaen var det overveldende flertall for traktaten som åpner for å annektere Krim. Dermed er halvøya et skritt nærmere å bli del av Den russiske føderasjon. Fredag skal overhuset i nasjonalforsamlingen gjennomføre en tilsvarende avstemning.

HTML EMBED


Russlands grunnlovsdomstol vedtok enstemmig traktaten onsdag og uttalte at den er tråd med landets grunnlov. Det var tirsdag at Putin undertegnet en traktat om å innlemme Krim i Russland.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon møtte torsdag Putin i Moskva. Under møtet sa Ban at han er «dypt bekymret» over konflikten mellom Ukraina og Russland.

Fredag drar Ban videre til Ukrainas hovedstad Kiev, der han skal møte den midlertidige ledelsen i landet, melder NTB.


HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.