RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

45-åring jobbet seg til døde

Sist oppdatert:
Toppingeniøren arbeidet 80 timer overtid i måneden.

Det japanske arbeidsrettsbyrået Aichi Labour Bureau har gransket mannens hjerteinfarkt og konkludert med at det skyldes overtidsarbeid. Derfor har mannens etterlatte familie rett til utbetalinger fra hans jobbforskring.

- I to måneder før han døde arbeidet mannen i snitt mer enn 80 timer overtid i måneden, sier advokat Mikio Mizuno, som representerer avdødes enke, til Associated Press.

Kjent fenomen
Dødsfallet er bare ett i lang en rekke av lignende dødsfall i Japan, der ekstraordinær overtid er regelen snarere enn unntaket. Fenomenet har vært anerkjent av japanske helsemyndigheter siden 1987 og har til og med et navn: «Karoshi».

I fjor bestemte en dommer at regjeringen skulle betale erstatning til Hiroko Uchino, som er enken etter en annen Toyota-arbeider. Hennes mann kollapset på jobb og døde 30 år gammel i 2002

Stort press
Den 45-årige toppingeniøren døde i 2006. Han hadde da vært under stort press som leder for et utviklingsteam hos Toyota Motor Corporation. Teamet skulle lage en hybridversjon av Toyotas kjempesuksess Camry, ifølge enkens advokat. Den avdøde arbeidet regelmessig på netter og i helger, og ble ofte sendt utenlands. Datteren fant ham død på gulvet hjemme, dagen før han skulle reise til en bilutstilling i USA.

Etter ønske fra familien har mannens identitet ikke blitt offentliggjort. Familien bor fortsatt i Toyota City, der bilprodusenten holder til.

Toyota har beklaget dødsfallet i en pressemelding der selskapet også lover at de skal bli flinkere til å ivareta sine medarbeideres helse.

Flere saker i Jobbmagasinet:

Seks kolleger du hater

Slet du deg på jobb i dag?

Her får du 80.000 i måneden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere