*Nettavisen* Nyheter.

46 skadd etter nødlanding

Foto: Mehdi Ghorbani (AP)

Iransk fly nødlandet og tok fyr i Mashhad.

24.01.10 17:14

Den bakre delen av et iransk passasjerfly tok fyr da det søndag ble tvunget til å nødlande i den nordøstlige byen Mashhad i Iran, melder AFP.

Brannen skal ha startet rett etter at flyet foretok en nødlanding i tykk tåke.

46 personer skadd
Flyet var russiskbygd av typen Tu-154 fra Taban Airline, og hadde 157 passasjerer og 13 kabinansatte. Flyet kom fra Abadan sørvest i Iran.

46 personer skal ha blitt skadd, men ifølge AFP har de fleste bare lettere skader.

Bildene som er blitt sluppet av iranske nyhetsmedier, viser at flyets vinger er blitt revet bort, og at den bakre delen står i brann.

Halen slo i bakken
En anonym kilde skal ha uttalt til nyhetsbyrået Fars News, at ulykken oppstod i det den russiske piloten skulle lande i den tykke tåken. Da slo nemlig flyets hale mot bakken.

Brannen skal ikke ha oppstått før passasjerene ble evakuert, rapporterer den engelskspråklige nyhetskanalen Press TV i Tehran.

Kritisk skadd person om bord
Flyplassansvarlig ved Mashhad flyplass, Mohsen Esmaili, har fortalt til nyhetsbyrået Mehr News at piloten foretok en landing, «til tross for gjentatte advarsler fra kontrolltårnet», fordi han skal ha hatt en kritisk syk pasient om bord i flyet, melder AFP.

Reza Jafarzadeh i det iranske luftfartstilsynet opplyser via en nettside for det statlige TV-selskapet, om at «flykapteinen hadde en kritisk skadd person om bord, og måtte derfor foreta en nødlanding, som igjen førte til denne ulykken».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.