*Nettavisen* Nyheter.

48 drap - slipper dødsstraff

Foto: (EPA)

Gary Ridgeway er den verste seriemorderen i USAs historie. Men han slipper dødsstraff.

06.11.03 11:26

Den 54 år gamle billakkereren begikk sitt første drap i 1982. Siden da har ytterligere 47 kvinner blitt drept av den blodtørstige amerikaneren.

Likevel slipper han lovens strengeste straff.

Ridgeway har nemlig gått med på å hjelpe etterforskerne å finne levningene etter de ofrene som ennå ikke er funnet, i bytte mot at aktoratet ikke legger ned påstand om dødsstraff.

- Flertallet av de pårørende viste forståelse for avtalen og det var nok det beste gitt omstendighetene, sier Sheriff i King County Dave Reichert til CNN.

Hater prostituerte
Flertallet av kvinnene Ridgeway drepte var prostituerte. Han har sagt at han angrep dem fordi «jeg trodde jeg kunne drepe så mange jeg ville uten å bli tatt.»

- Jeg hater prostituerte. Jeg ville ikke betale dem for sex. Jeg plukket også opp prostituerte fordi de er lette å plukke opp uten å bli lagt merke til. Jeg visste at de ikke ville bli meldt savnet med en gang, og de kanskje aldri bli meldt savnet, har Ridgeway fortalt.

Han har innrømmet at drap var det eneste målet når han møtte kvinnene.

- I de fleste tilfellene visste jeg ikke navnene deres. Jeg drepte dem stort sett første gang jeg møtte dem. Jeg husker ikke ansiktene deres så godt. Jeg drepte så mange kvinner, at jeg har vanskelig for å holde dem fra hverandre, sa Ridgeway.

Kjørte forbi likene
Han har innrømmet å ha begravd likene i klynger, gjerne nær et landemerke som gjorde at han kunne huske stedet.

- Jeg gjorde dette for å holde rede på alle kvinnene jeg drepte. Jeg likte å kjøre forbi klyngene og tenke på kvinnene jeg hadde lagt der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.