RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

49 soldater funnet skutt

Sist oppdatert:
Likene av 49 soldater fra Iraks nye hær er funnet skutt og drept nordøst for Bagdad. Soldatene skal ha vært i sivil på vei hjem på permisjon.

37 av likene ble funnet lørdag, melder nyhetsbyrået Reuters

Yytterligere tolv ble funnet på en vei nær landsbyen Mandali ved grensen til Iran søndag morgen, opplyser offiserskilder i den irakiske nasjonalgarden.

Politikilder sier at opprørere synes å ha overfalt soldatene idet de var på vei hjem på permisjon. Deretter ser det ut til at de har blitt tvunget til å legge seg på bakken, før de har blitt skutt.

- Henrettet
- De var alle henrettet, vi fant dem henrettet, sier talsmann for Iraks innenriksdepartement, Adnan Abdul-Rahman ifølge Reuters.

Han opplyser at soldatene hadde reist med tre minibusser, som alle stod igjen som utbrente vrak etter angrepet.

Soldatene var utplassert i tjeneste i Kirkush, om lag 90 kilometer nordøst for Bagdad.

På vei hjem
En høytstående sikkerhetskilde forteller ifølge Reuters at de 49 soldatene var ubevæpnet og kledd i sivil da de ble overfalt og henrettet. De fleste var hjemmehørende i Basra, Amara og Nassiriya i Sør-Irak.

- Det ser ut til at de har blitt tatt i bakhold av en stor, velorganisert styrke med god etterretning, sier sikkerhetskilden ifølge Reuters.

Angrepet minsker ytterligere troen på at irakiske sikkerhetsstyrker skal makte å håndtere det voksende opprøret som de amerikansk-ledede styrkene ikke har greid å stagge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere