*Nettavisen* Nyheter.

50 drept i angrep mot politiet

En kriminell bande drepte minst 50 mennesker i Brasil i en serie angrep rettet mot politiet i Sao Paulo.

14.05.06 18:43

Myndighetene i Brasil beskylder tungt kriminelle First Command of the Capital (PCC) for de over 50 koordinerte væpnede angrep som ble gjennomført i løpet av natt til lørdag.

- Dette er et forsøk på å underminere myndighetene og true oss og befolkningen i en tid hvor vi har doblet vår innsats for å ødelegge organisasjonen, sa pressetalsmann Enio Lucciola ved sikkerhetsbyrået i byen til Associated Press.

Minst 30 skutt og drept
Sikkerhetsansvarlig Saulo de Castro Abreu i Sao Paulo opplyste på en pressekonferanse at PCC var ansvarlige for angrepene som drepte minst 23 politibetjenter, kjæresten til en politimann, en tilfeldig forbipasserende og fem mistenkte gjengmedlemmer.

Ytterligere 32 mennesker ble såret i skuddvekslingene - 15 politibetjenter, 15 mistenkte gjengmedlemmer og to sivile.

Pepret med kuler
Angrepene er de blodigste i landets historie av denne typen. Væpnede menn gikk til angrep mot politistasjoner, patruljebiler og puber som er kjent for å ha politibetjenter blant sitt klientell. Ifølge Abreu ble politistasjoner angrepet både i Sao Paulo og flere av byens forsteder, samt i byene Cubatao og Guaruja sørøst for storbyen.

Lokale tv-stasjoner viste bilder av politibiler og politistasjoner gjennomhullet av kuler og med blodpøler på setene og fortauene.

16 mistenkte er arrestert etter ugjerningene.

Fengselsopprør
Abreu sa angrepene delvis er en hevnaksjon etter at fengselsmyndighetene har overført flere av bandelederne til sikrere soningsplasser.

Samtidig ble det meldt om opprør i 24 av delstatens 144 fengsler. De fleste av disse skal være av mindre skala. Noen timer senere var minst fire av opprørene stanset, men fanger skal fortsatt holde mer enn 100 gisler fanget. Ytterligere detaljer om opprørene var ikke umiddelbart tilgjengelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag