*Nettavisen* Nyheter.

50 drept i militsangrep i Sør-Sudan

BOR: Sør-Sudan ble selvstendig i 2011 etter en 22 år lang borgerkrig mot Sudan som endte med en fredsavtale i 2005. I 2013 ga president Salva Kiir visepresident Riek Machar sparken etter en langvarig maktkamp. De to mobiliserte sine respektive folkegrupper, dinka og nuer, til kamp. Foto: Carl De Souza (AFP/Scanpix)

50 mennesker er blitt drept av en stammemilits i Sør-Sudan denne uken, ifølge lokale myndigheter.

29.11.17 15:24

Delstatsminister Dut Achuek fortalte onsdag om angrepene som skal ha blitt utført av væpnede menn fra den etniske gruppen Murle i delstaten Jonglei.

Åtte ble drept i det første angrepet mandag. I et nytt angrep dagen etter skal 23 kvinner og 19 menn ha blitt drept.

Ofrene, som tilhørte den etniske gruppen dinka, bodde i landsbyer 15 mil nord for delstatshovedstaden Bor. Boliger er blitt brent ned, og husdyr stjålet. Flertallet av ofrene var sivile, ifølge Achuek.

Les også: Sør-Sudan: - Nasjonens spiskammer er blitt dødsmarker

I lutfattige Sør-Sudan har det vært mange lignende angrep tidligere. Rivaliserende grupper av bønder som driver med husdyrhold, har gjentatte ganger utført angrep og hevnangrep mot hverandre.

En væpnet konflikt mellom tilhengere av Sør-Sudans president Salva Kiir og tidligere visepresident Riek Machar har pågått siden 2013. Konflikten har gjort det vanskelig å drive nødhjelpsarbeid i landet, og FN advarte tidligere denne måneden at over 1,2 millioner mennesker i Sør-Sudan kan bli rammet av en sultkatastrofe.

Les mer: FN slår alarm – 20 millioner trues av sult

Fakta

Sør-Sudan

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.