RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 drept i selvmordsangrep

Sist oppdatert:
Over 50 mennesker ble drept og like mange såret i selvmordsangrepene mot kontorene til de to viktigste kurdiske partiene i den nord-irakiske byen Arbil søndag, ifølge en kurdisk minister.

Lokale kilder forteller at viseguvernøren i Arbil og byens politisjef er blant de drepte. Mange personer ble dessuten såret.

Kontorene til partiene PUK og KDP ligger rundt ti kilometer unna hverandre inne i byen. De to selvmordsaksjonistene tok seg inn på kontorene hver for seg, og sprengte seg selv i lufta med om lag fem minutters mellomrom.

- Seks personer ble drept i eksplosjonen som rammet KDP, sier en tjenestemann i partiet til nyhetsbyrået AFP. Flere ledende medlemmer av partiet skal ha vært til stede da angrepet skjedde.

En kilde i PUK forteller at fire mennesker ble drept i angrepet mot deres kontorer.

Sikkerheten i Arbil kan ha vært dårligere enn vanlig da selvmordsangrepene skjedde, på grunn av den muslimske høytiden Eid al-Adha.

Julaften i fjor tok en selvmordsbomber med seg tre personer i døden, deriblant to politifolk, da han sprengte seg selv og en bil i lufta utenfor innenriksdepartementets kontorer i Arbil. 15 personer ble såret i dette angrepet.

(NTB-AFP-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere