*Nettavisen* Nyheter.

50 nye SAS-fly på bakken mandag

Foto: Ned Alley (NTB Scanpix)

Over 50 SAS-fly blir foreløpig stående på bakken når SAS-streiken går inn i sin fjerde dag i København mandag. Selskapet sier at fortsatt streik vil medføre oppsigelse.

02.03.15 10:44

Mandag morgen møtes de streikende kabinansatte for å diskutere den tilspissede situasjonen som har ført til at over 150 flyavganger er innstilt siden streiken startet fredag. Inntil det er nådd en form for løsning i konflikten, vil 51 planlagte avganger fra eller til København bli kansellert, ifølge Ritzau.

Bakgrunnen for arbeidskonflikten er at SAS' danske kabinansatte fredag gikk ut i streik. SAS vil flytte over 140 kabinansatte over i datterselskapet Cimber som et sparetiltak, noe som trolig vil bety dårligere arbeidsvilkår. Dette kunne ikke de kabinansatte gå med på.

Oppsigelser

Arbeidsretten i Danmark slo fast at de kabinansatte måtte gjenoppta arbeidet søndag, men SAS-arbeiderne overså påbudet. Nå har SAS gitt sine kabinansatte frist til klokken 12 mandag for å melde fra hvorvidt de kommer på jobb. Fortsatt streik vil være å betrakte som at medarbeiderne «har brakt sitt ansettelsesforhold til opphør», opplyste SAS i en pressemelding søndag.

Forsinkelser

SAS-streiken i Danmark vil fortsatt medføre noen forsinkelser i flytrafikken til og fra Norge, opplyser selskapets informasjonssjef.

Det er planlagt i alt 28 SAS-flyginger til og fra København og Oslo mandag.

– Hittil i dag har vi hatt én kansellert flyging fra Oslo til København. Det må nok regnes med noen forsinkelser utover dagen, men generelt er den norske flytrafikken rammet i begrenset grad, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen til NTB mandag morgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sånn ser det ut i sikkerhetskontrollen på Gardermoen mandag morgen kl. 80.30. Foto: Oslo Lufthavn


HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.