*Nettavisen* Nyheter.

50 sivile drept i Tsjetsjenia

Russisk soldat i Tsjetsjenia Foto: AFP/Scanpix

Rundt 50 sivile personer og 30 politimenn ble drept i helgens angrep i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj, skriver den russiske avisen Vremja Novostej.

I tillegg ble tolv tsjetsjenske separatister drept natt til tirsdag, ifølge den russiske hæren.

Sent lørdag kveld gikk en gruppe bevæpnede menn inn i den tsjetsjenske hovedstaden Groznyj og angrep en politistasjon og flere valglokaler. Noen av angriperne hadde på seg politiuniformer og stanset biler. Da de fant soldater eller folk fra sikkerhetstjenestene, drepte de dem.

Motstridende tall
Tidligere har sikkerhetstjenestene hevdet at et titall politimenn og soldater fra hæren ble drept og rundt 20 sivile såret.

Men tallene fra Tsjetsjenias helsedepartement forteller en annen historie om helgens angrep i Groznyj. Helsedepartementet sier at 48 av de drepte var sivile, 28 politifolk og to ansatt ved påtalemyndigheten.

De tsjetsjenske separatistene har enda en versjon av hvor mange og hvem som ble drept.

Deres hjemmeside www.kavkazcenter.com skriver at 86 russere og tsjetsjenere som jobber for de moskvatro myndighetene ble drept og 90 såret. Videre skriver de at tre separatister ble drept, elleve såret og to er forsvunnet. Etter at separatistene forlot Groznyj lørdag, skjøt og drepte de tsjetsjenske sikkerhetsstyrkene mellom 15-30 sivilpersoner.

Presidentvalg
Lørdagens angrep kom rett før Russlands president Vladimir Putin besøkte Tsjetsjenia for å hedre den forrige presidenten Ahmad Kadyrovs minne. Kadyrov ble drept i et attentat i mai.

Førstkommende lørdag skal tsjetsjenerne velge hans etterfølger. Alt tyder på at den tsjetsjenske innenriksministeren Alu Alkhanov, som har Putins støtte, vil vinne valget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.