RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

500 drept av «Hanna»

Sist oppdatert:
- Stanken av død er svært ubehagelig, sier politisjef på Haiti.

Orkanen «Hanna» har herjet Haiti og skapt stor flom. Fredag er gjørmevannet i ferd med å senke seg, og haitisk politi har så langt funnet 495 lik, melder Reuters.

Les også: «Hanna» på vei mot USAs sørøstkyst

Finner stadig flere lik
- Været er rolig nå, og vi oppdager stadig flere døde kropper. Vi har funnet 495 lik så langt, og det er fortsatt 13 personer som er savnet, sier politisjef Ernst Dorfeuille.

Han forteller at stanken av død er svært ubehagelig i byen Gonaives som er hardest rammet av «Hanna», og dødstallet kan være enda høyere enn de foreløpige rapportene.

«Hanna» er ventet å treffe USAs østkyst lørdag morgen.

Får hjelp
Et skip med hjelpeutstyr fra FN og vann og mat ankom fredag Gonaives, ifølge CNN.

- Skipet var lastet med 19 tonn energirike kjeks, 50.000 flasker vann, vannrensetabletter og andre forsyninger, sier Myrta Kaulard i FNs World Food Programme.

En ambulanse, to biler og et firehjulsdrevet kjøretøy, samt en liten speedbåt som skal bli brukt i redningsarbeidet var også om bord i skipet.

Flere steder i Gonaives var vannet så dypt som fire meter før det begynte å synke.

Mangel på rent drikkevann er det største problemet for innbyggerne. Redningsmannskaper jobber nå på spreng for å hjelpe flomofrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere