500 gisler løslatt

Minst 500 togpassasjerer ble holdt som gisler av opprørere.

22.04.09 10:17

Rundt 250 maoistopprørere kapret et tog øst i India med 500 passasjerer, opplyser det lokale politiet.

Toget ble stanset av opprørerne like utenfor den lille byen Hegarah i delstaten Jharkhand, melder BBC.

- Vi sender sikkerhetsstyrker for å redde passasjerene, sier lokalpolitiker Sarvendu Tathagat til Reuters.

Politiet forberedte seg på å storme toget, men kaprerne løslot alle gislene onsdag formiddag norsk tid.

Vil boikotte valget
Kapringen skjedde samtidig med at andre valgrunde skal avvikles i India, og maoistopprørerne har oppfordret folk til å boikotte valget av ny nasjonalforsamling.

17 mennesker ble drept under første runde av valget i forrige uke, og maoistopprørerne får skylden for å stå bak de dødelige angrepene.

Gisseltakerne skal angivelig ha kapret toget som en protest mot at fem maoister ble drept av paramilitære styrker i forrige uke. Maoistene ble drept i forbindelse med et sammenstøt mellom soldater og opprørere.

714 millioner velgere fra 124 valgkretser skal stemme under valget som blir avholdt i flere runder. Valgresultatet er ventet først 16. mai, og den nye nasjonalforsamlingen må være på plass innen 2. juni.

Får ikke majoritet
Den sittende koalisjonsregjeringen med partiet Congress i spissen kan forvente mye konkurranse fra det største opposisjonspartiet Bharatiya Janata Party (BJP). I tillegg er det en tredje front bestående av kommunistiske partier og andre småpartier som ligger forholdsvis godt an på meningsmålingene.

Det er ikke ventet at de to største partiene Congress og Bharatiya Janata Party (BJP) vil få majoritet i nasjonalforsamlingen, og må derfor belage seg på å få støtte fra mindre partier for å kunne danne regjering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.