RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix/REUTERS/Wolfgang Rattay)

50.000 kan være døde

Sist oppdatert:
To små barn skal tirsdag ha blitt funnet i live i ruinene etter jordskjelvet i Bam. Mye tyder likevel på at tallet på døde kan komme til å overstige 50.000.

- Tallet på døde kan overstige 50.000 fordi flere bydeler og landsbyer utenfor Bam ennå ikke er gjennomsøkt skikkelig. I enkelte tilfeller har hele familier omkommet og det er ingen igjen som kan informere redningsarbeiderne, sier en kilde som jobber for lokale myndigheter i provinshovedstaden Kerman.

Irans president Mohammad Khatami sa tirsdag ettermiddag at minst 40.000 trolig har mistet livet. Andre offisielle kilder tror dødstallene vil stige mer.

- Vi venter at tallet vil stige til rundt 50.000, sa en talsmann for det iranske innenriksdepartementet, ifølge Reuters.

- Anslagsvis bodde det i gjennomsnitt fem personer i hvert hus og dermed kan vi si at tallet på døde vil nå 50.000, sa han.

Funnet i live
To barn skal ha blitt funnet i live i ruinene tirsdag.

- De ble funnet sammen med et ødelagt fuglebur. Da redningsarbeiderne hørte fuglene synge, begynte de å grave og fant barna, sier en talsmann til nyhetsbyrået IRNA, iføgle Sky News.

Barna får nå behandling på et sykehus og omfanget av skadene deres er ikke kjent.

28.000 begravet
Mandag var 28.000 mennesker begravet, og all hjelp ble rettet mot skadde og hjemløse. Mandag ble tre personer funnet i live i ruinene, men det er ikke lenger håp om å finne overlevende i ruinene, og innsatsen rettes nå mot å grave fram de døde og rydde opp i ruinhaugene, melder NTB-DPA.

Tar styringen
Irans president Mohammad Khatami har nå tatt ledelsen i det jordskjelvrammede området rundt byen Bam.

President Khatami var tirsdag i provinshovedstaden Kerman. Han reiste dit etter å ha besøkt ruinbyen mandag og møtte ansatte ved krisehovedkvarteret.

For første gang ba Khatami regjeringen om å møte utenfor hovedstaden Teheran, for å evaluere hjelpearbeidet.

Senere tirsdag vil Khatami holde en pressekonferanse.

60.000 hjemløse
Minst 60.000 mennesker har blitt hjemløse i selve Bam, og anslagsvis 40.000 i landsbyen omkring. De fleste av disse hadde fått telt, tepper og mat mandag kveld. Khatami lovet mandag at byen skal gjenoppbygges.

Jordskjelvet som rystet byen fredag morgen, målte 6,3 på Richters skala. Bam ligger 1000 kilometer sørøst for hovedstaden Teheran.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere