RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

52 drept - familie siktet

Foto: Sherwin Crasto (Reuters)
Sist oppdatert:
Et indisk ektepar og deres 17 år gamle datter ble mandag siktet for bombeangrepet som kostet 52 menneskeliv i Mumbai i forrige uke.

I tillegg til de tre er en annen mann siktet, ifølge indiske påtalemyndigheter. Alle de siktede skal være fra Bombay, og de beskyldes for å ha brutt antiterrorlover, noe som kan medføre dødsstraff hvis de blir funnet skyldige, skriver NTB.

Markedsplass

52 mennesker ble drept da to bilbomber gikk av i Bombay forrige uke, og rundt 150 personer ble såret. Bombene var plassert i baksetene til to drosjer på en markedsplass i nærheten av et kjent monument.

Hos de siktede skal det ha blitt funnet utstyr som kan brukes til å lage bomber, blant annet 20 detonatorer og et titall alarmklokker.

Ifølge påtalemyndigheten skal de også ha forbindelse til en bombeaksjon i slutten av juli, da fire mennesker ble drept og over 40 ble såret i en eksplosjon på en buss i Bombay.

Forbindelse til Pakistan?

De siktede skal ha tilknytning til en militant gruppe som kalles Lashkar-e-Taiba, og dessuten til Indias islamske studentbevegelse (SIMI), skriver NTB.

Noen etterforskere har antydet at ekstremistiske grupper i Pakistan har vært med på planleggingen av bombeangrepet i forrige uke, det blodigste i noen indisk by det siste tiåret.

Skulle den kommende rettssaken bekrefte dette, vil den kunne få følger for den forsiktige normaliseringsprosessen mellom India og Pakistan. Noe av bakgrunnen for det spente forholdet mellom de to atommaktene er Indias beskyldninger om at Pakistan ikke gjør nok for å stanse ytterliggående muslimske grupper som utfører terrorhandlinger i India, spesielt i grenseområdet Kashmir.

I løpet av helgen ble det drept 17 mennesker i forskjellige kamper og sammenstøt i den pakistanske og den indiske delen av Kashmir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere