RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

5.200 asylsøkere til Sverige på en uke

De siste dagene har utlendingsmyndighetene registrert 1.533 flyktninger og migranter i Malmö. I tillegg er det mange som ikke vil registreres som asylsøkere der, og som i stedet drar videre fra sentralstasjonen i byen.
De siste dagene har utlendingsmyndighetene registrert 1.533 flyktninger og migranter i Malmö. I tillegg er det mange som ikke vil registreres som asylsøkere der, og som i stedet drar videre fra sentralstasjonen i byen. Foto: Ola Torkelsson (TT / NTB scanpix)
Den siste uken har 1.533 flyktninger og migranter registrert seg som asylsøkere bare i den sørsvenske byen Malmö. For hele Sverige er tallet 5.200.

Bare tirsdag og onsdag morgen kom det til sammen 800 mennesker for å registrere seg. Det var så mange at utlendingsmyndighetene måtte stenge lokalene i drøyt to timer for å håndtere massene, opplyser Migrationsverket.

– Det kom kjempemange mennesker på én gang. Av sikkerhetsårsaker kunne vi ikke la alle slippe inn i lokalet. Det er bare dimensjonert for 100 personer, så derfor ble det stengt, sier pressetalskvinnen Matilda Niang.

Les også: 800 flyktninger til Stockholm på en halvtime

Hun hadde onsdag ettermiddag ingen formening om hvordan resten av dagen ville utvikle seg.

– Det er vanskelig å si. Ikke alle som kommer til sentralstasjonen i Malmö vil bli hos oss. Mange vil reise videre på egen hånd, sier Niang.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere