*Nettavisen* Nyheter.

56-åring gjorde stedatter (13) gravid

En svensk 56-årig ble i helgen pågrepet, mistenkt for grovt misbruk av stedatteren. 13-åringen ble gravid og fødte en sønn.

05.04.04 13:28

Da den 13 år gamle jenta ble gravid og fikk et barn, ble sosialtjenesten koblet inn. Etter hvert kom det fram hva som egentlig hadde skjedd. Sosialtjenesten kontaktet politiet, som innledet etterforskning i mai i fjor. I helgen ble 56-åringen pågrepet, skriver Aftonbladet.

Stefaren skal ha innrømmet at han har hatt et seksuelt forhold til sin drøyt 40 år yngre stedatter. Han erkjenner imidlertid bare ett overgrep, som han ble tiltalt for tidligere i år.

- Han innser at han er far til barnet, sier statsadvokaten i Halmstad, Klas Lundgren. Rettssaken skulle ha startet for knapt to uker siden, men ble utsatt etter at det kom fram nye opplysninger i saken.

- Jenta har fortalt om flere overgrep. Det er ikke uvanlig at mennesker som har vært utsatt for overgrep, ikke forteller alt med en gang, sier Lundgren. Mannen er nå pågrepet, mistenkt for minst 16 grove overgrep i 2000 og 2001. Minimumsstraffen for overgrepene er to år.

Overgrepene skjedde i familiens hjem, uten at jentas mor oppdaget hva som skjedde, eller i hvert fall slo alarm, skriver Hallandsposten. Den gravide 13-åringen bodde i perioder fortsatt hjemme, men ble etter hvert plassert i fosterhjem. Politiet vil ikke opplyse hvor jenta befinner seg nå. Hennes sønn er nå blitt tre år gammel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.