RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

567 døde i Kina

Sist oppdatert:
Oversvømmelsene i Kina har nå krevd 567 døde. Mer regn er ventet over den sørlige delen av landet.

Minst 567 døde, 165 savnede og 2,45 millioner evakuerte. Det er de foreløpige tallene etter den ødeleggende oversvømmelsen i det sørlige Kina.

I Guangdong provinsen er veier og togbaner ødelagt. 100 millioner mennesker bor i provinsen som har mye av industrien i landet.

Pearl River, som renner forbi industri og handelsområdene i Guangdong har nå steget høyere enn noen gang i regionens historie. Et bilde publisert i et av landets aviser viser at vannet har steget nesten opp til toppen av telefonstolpene.

Tidligere rapporter har estimert det økonomiske tapet til 2,5 milliarder dollar, men så langt har eksportindustrien sluppet unna ødeleggelsene.

Cina Daily skriver at også den primære jernbanelinjen mellom Beijing og Hong Kong er skadet som følge av oversvømmelse og jordras.

Røde Kors frykter nå at vannstanden kan forurense drikkevann og ødelegge avlinger. Dette vil ramme først og fremst bygdene, sier en talsperson for hjelpeorganisasjoner i området.

Årlig rammes Kina av dødelige oversvømmelser. Dødstallene i år er foreløpig langt under 1998 da 4.150 mennesker døde i oversvømmelser i nørdøstre Kina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest