RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

57 fanget i gruvene

Sist oppdatert:
Fire dager etter ulykken er det uklart om noen av de 57 gruvearbeiderne i den oversvømte kinesiske kullgruven er i live.

800 personer var involvert i hjelpearbeidet mandag. Anslaget på savnede arbeidere ble økt fra 44 på søndag til 57 mandag. Overdreven og ulovlig utgravning har fått skylden for ulykken.

14 digre pumper ble mandag brukt til å drenere Xinjing-kullgruven i Zuoyun, melder AP.

Arrestert
Kinesiske myndigheter har anklaget gruvas eiere for å forsøke å skjule det virkelige omfanget av ulykken. Gruveeierne har tidligere meldt om kun fem savnede, og har fått kjørt slektninger av de savnede gruvearbeiderne ut av byen med taxi for å holde dem unna journalister.

Ni av direktørene har blitt arrestert, og politiet er på jakt etter gruvesjefen, ifølge det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Ulovlig
Gruvearbeiderne jobbet med å utvinne kull utenfor de godkjente grensene for gruva da den ble oversvømt. Gruva produserte mer enn tillatt, og utvant i løpet av en måned like mye kull som den samlede årlige kvoten, ifølge kinesiske arbeidssikkerhetsmyndigheter.

Oversvømmelsen later til å være den verste ulykken i kinesisk gruveindustri hittil i år. Årlig mister omkring 6000 mennesker livet i kinesisk gruveindustri på grunn av branner, oversvømmelser og eksplosjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere