RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

58 drept av militære i Guinea

guinea
guinea Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Skjøt med skarpt mot demonstranter.

Leger i hovedstaden Conakry i Guinea i Afrika opplyser ifølge BBC at så mange som 58 døde demonstranter har blitt brakt inn til sykehus mandag.

Tusenvis av mennesker demonstrerte mot kaptein Moussa Dadis Camara, som tok makten i landet bare timer etter at president Lansana Conte døde i desember i fjor. Militære styrker skal ha brukt tåregass, skarpe skudd og batonger mot demonstrantene. Flere opposisjonsledere skal ha blitt arrestert i løpet av dagen.

Stiller til valg
Den militære maktovertakelsen i Guinea hadde støtte i deler av befolkningen, men i de siste ukene har det vært en rekke demonstrasjoner mot kaptein Moussa Dadis Camara og hans militærjunta.

BBC skriver at demonstrasjonene trolig kommer som en reaksjon på at Camara har antydet at han vil stille til valg som president i januar neste år.

Eksperter venter at det vil følge flere demonstrasjoner i tiden som kommer.

Viser makt på TV
Kaptein Camara har aktivt benyttet seg av TV-mediet til svært spesielle maktdemonstrasjoner.

BBC skriver at medlemmer av presidentens sikkerhetsstyrke blitt tvunget til å be om unnskyldning på TV, fordi de hadde banket opp en eldre offiser.

Videre skal Camara ha beskyldt tidligere støttespillere og tjenestemenn for korrupsjon og narkotikasmugling. Sønnen til tidligere president Lansana Conte skal ha tilstått kokainsmugling på TV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere