60 drept av droner

Foto: USAF (USAF)

De siste 24 timer har nærmere 60 mennesker blitt drept av droner i Pakistan.

18.12.10 21:31

Amerikanerne har intensivert angrepene på Taliban i Tirah-dalen, og våpenet er ubemannede fly, såkalte droner.

Minst 50 mennesker døde i tre forskjellige angrep i Tirah-dalen i Khyber-distriktet fredag. Dagen før hadde sju personer blitt drept i et annet angrep. USA påstår at det bare er ledere i Taliban som har blitt drept i angrepene, men dette er ikke bekreftet.

Under president Barack Obama har bruken av disse flyene økt kraftig. Angrepene skjer ofte flere ganger i uken, men vanligvis har disse angrepene skjedd i Waziristan-regionen som er hovedområdet for Taliban i Pakistan. Nå ser det altså ut til at amerikanerne har utvidet den ubemannede krigføringen til nye områder, sier BBCs Syed Shoaib Hasan til BBC .

Fredag morgen skal 19 Taliban-soldater ha blitt drept og skadd to kjøretøy ble truffet av raketter. Minutter senere ble et møtelokale for Taliban-soldater truffet. Her ble minst 32 personer drept.

Senere fredag ble en annen forlegning for Taliban-soldater truffet.

Totalt har det vært over 100 droneangrep i Pakistan i 2010 – de aller fleste i Waziristan-regionen. Angrepene er ikke populære i den pakistanske befolkningen, og offisielt er også regjeringen i Pakistan imot disse angrepene.

Analytikere mener derimot at Pakistan indirekte støtter disse aksjonene ved å gi etterretningsinformasjon til amerikanerne som igjen blir brukt til å planlegge angrepene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.