Gå til sidens hovedinnhold

60 drept av selvmordsbomber

60 personer ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv utenfor kontorene til et kurdisk parti i Irak onsdag.

Det opplyser talsmenn for helsemyndighetene i byen, ifølge Reuters. Over 150 ble skadd.

Terroraksjonen skjedde utenfor kontorene til Kurdistans demokratiske parti (KDP) i Erbil, en by 350 kilometer nord for Bagdad. Kontorene fungerer også som rekrutteringssenter for politiet.

Ifølge AP gikk en iraker med eksplosiver gjemt på kroppen inn på området, og sprengte seg selv utenfor rekrutteringssenteret.

Se gratis video.

Kraftig eksplosjon
Ifølge Shwan Mohammed i det lokale politiet er det uklart hvordan selvmordsbomberen fikk med seg eksplosivene - om han hadde gjemt dem under klærne eller hadde dem i noe han bar med seg.

Ambulanser og drosjer kjører i skytteltrafikk til lokale sykehus med skadde.

De amerikanske okkupasjonsstyrkene beskrefter at minst 50 er døde etter angrepet, mens irakisk statlig TV og TV-kanalen Al-Arabiya melder om 60 døde. Ifølge en talsmann for de amerikanske styrkene i området, skjedde terrorangrepet mens mange irakere sto i kø for å søke jobber i det irakiske politiet.

Minst sju biler utenfor bygningen ble ødelagt i den kraftige eksplosjonen, og flere bygninger i nærheten har fått store skader.

Verste siden 28. februar
Angrepet er det verste siden 28. februar, da en selvmordsbomber sprengte seg selv og bilen sin i lufta i Hillah, sør for Bagdad. 110 politifolk og medlemmer i nasjonalgarden ble drept, og 133 skadd, i det angrepet, melder AP.

Opprørere har de siste ukene trappet opp angrepene over hele Irak, og angriper ofte amerikanske og irakiske soldater, samt irakisk politi. Også rekrutteringssentrene der irakiske politifolk og sikkerhetsstyrker trenes opp er vanlige mål for terrorangrepene, melder AP.

Onsdagens angrep vil sette hardt press på den nyutnevnte regjeringen, som ble tatt i ed tirsdag. En av de viktigste oppgavene nå blir å få kontroll over volden og terroren.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk