RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

60 lik på 24 timer

Dødstallet fortsetter å stige i Irak (Arkivbilde).
Dødstallet fortsetter å stige i Irak (Arkivbilde). Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/WISAM SAMI
Sist oppdatert:
Politiet i Bagdad fant 60 lik i løpet av dagen som gikk. De fleste hadde blitt bundet og torturert.

Trass en kraftig sikkerhetsoffensiv fortsetter sekteriske dødsskvadroner å hjemsøke den irakiske hovedstaden, melder AP.

I morgenrushet tok en bilbombe livet av 14 mennesker utenfor hovedkvarteret til trafikkpolitiet i Bagdad. Ytterligere 57 personer ble drept.

En annen bilbombe tok livet av 8 og såret 19 øst i hovedstaden.

Amerikanske og irakiske ledere sier at den største trusselen mot Irak nå ikke lenger er den tre år lange opprøret blant landets sunnimuslimer, men fra konflikten mellom sunnier og sjiamajoriteten som nå har flertall i landets regjering.

Statsminister Nuri al-Maliki var onsdag i Iran for andre dag med møter. Her fikk han løfter fra sine trosfeller blant de sjiamuslimske islamistene i landet om støtte til Irak og forsøkene på å unngå borgerkrig. Amerikanske myndigheter har anklaget Iran for å finansiere militante aktivister i Irak.

I løpet av det siste døgnet ble det funnet omkring 60 uidentifiserte lik forskjelllige steder i Bagdad. De fleste hadde blitt bundet og skutt i hodet. Mange bar preg av tortur. Denne typen likfunn har blitt et slags varemerke for de sekteriske dødsskvadronene og kidnappingsligaene som herjer i den irakiske hovedstaden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere