RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

60 mill. til Pakistan

(AFP PHOTO/Asif HASSAN)
Sist oppdatert:
Jordskjelvofrene i Pakistan har desperat behov for mer hjelp. Nå gir Norge 60 ekstra millioner.

- Norske myndigheter vil komme opp med 60 millioner ekstra kroner på mandag, sier bistandsminister Erik Solheim til TV 2 Nyhetene.

- Vi vil gi mer fordi FN ellers vil måtte trappe ned nødhjelpen i Pakistan på et tidspunkt når de trenger å trappe opp. Vinteren kommer i løpet av noen ytterst få uker, og da kan vi risikere å miste flere liv enn det jordskjelvet i seg selv tok, legger han til.

Allerede for to uker siden varslet FN og Jan Egeland om at Pakistan har akutt behov for mer hjelp. Først lørdag, da TV 2 spurte, bevilger Norge mer penger.

Hittil har FN bare fått 12 prosent av det de ba om fra verdenssamfunnet. Til sammenligning fikk organisasjonen etter tsunamien inn 80 prosent av det de trengte innen 10 dager.

- Er 60 millioner nok?

- Det er i hvert fall slik at Norge er den største bidragsyteren per innbygger til Pakistan, og Røde Kors sier de er stolte over å være norske i Pakistan. Men samlet sett er det alt for lite penger som er kommet inn til Pakistan, sier Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere