RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

60 svenske barn hjem alene

Hver dag kommer ensomme barn hjem til Sverige uten foreldrene sine. Rundt 60 barn har kommet alene hjem fra de katastroferammede områdene i Thailand hittil.

I natt kom 35 barn tilbake til Sverige uten foreldrene sine, skriver Aftonbladet. Hver dag kommer barn alene hjem, skriver avisen.

Svenske UD vet ikke nøyaktig hvor mange enslige barn det dreier seg om, men avisens egen beregning viser at det så langt er kommet rundt 60 ensomme barn.

Når barna kommer til Sverige, møtes de av en gruppe spesialister, sosialarbeidere, leger og barnepsykiatere.

- Vi tar imot dem, og de som klarer seg uten legebehandling får sammen med pårørende reisen til hjemstedet betalt av Luftfartsverket, sier sosialarbeider Inger Stenlund, som har tatt imot barn på Arlanda i løpet av uken, til Aftonbladet.

Samtidig blir sosialtjenesten i hjemkommunen kontaktes, og om det er nødvendig, kan barna plasseres i midlertidige hjem. De som har ankommet Arlanda har imidlertid blitt møtt av slektninger som har tatt seg av dem. Noen har også blitt tatt til sykehus eller fått barnepsykiatrisk pleie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere