RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ASMAA WAGUIH

638 DREPT HITTIL: Brorskapet varsler «vredens fredag» i Kairo

Sist oppdatert:
Det muslimske brorskap varsler massemønstring i Kairos gater når fredagsbønnen er over, for å protestere mot militærkuppet og sikkerhetsstyrkenes drap på demonstranter.

- Demonstrasjonstog for å protestere mot kuppet vil forlate alle Kairos moskeer og gå i retning av Ramses-plassen etter fredagsbønnen, opplyser en talsmann for Brorskapet på Twitter. Det melder NTB fredag.

Ifølge talsmannen Gehad El Haddad kan Egypt vente seg en «Vredens fredag».

FNs sikkerhetsråd ber alle parter i Egypt om å besinne seg og vise maksimal tilbakeholdenhet etter at 638 mennesker er drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter.

– Rådets medlemmer mener at det er viktig å få slutt på volden i Egypt og at alle parter må vise maksimal tilbakeholdenhet, sier ambassadør Maria Cristina Perceval fra Argentina, som for tiden har formannskapet i Sikkerhetsrådet.

Flere land hadde bedt Sikkerhetsrådet om å tre sammen for å diskutere krisen i Egypt, blant dem Storbritannia og Frankrike som er faste medlemmer av rådet.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har fordømt egyptiske sikkerhetsstyrkers maktbruk mot demonstranter, og FNs høykommissær for menneskerettigheter Navi Pillay krever en gransking av hendelsene i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere