RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

65 personer massakrert i Kongo

FN bekreftet tirsdag at 65 mennesker, mange av dem kvinner og barn, ble drept i en massakre i den nordøstlige delen av Kongo.

Massakren skjedde mandag i landsbyen Kachele, omkring 100 kilometer nordøst for provinshovedstaden Bunia i den krigsherjede Ituri-provinsen. 20 personer skal også ha blitt såret.

Det ble mandag opplyst at minst 23 mennesker var drept, men en delegasjon bestående av personell fra FN-styrken i Kongo (MONUC) og menneskerettsgrupper bekreftet tirsdag at ytterligere 42 personer ble drept, skriver NTB-DPA-AFP.

50.000 drept på fire år

De fleste av ofrene var barn, gravide kvinner og eldre mennesker som ble drept med skytevåpen eller macheter, ifølge en FN-talskvinne. Hun utelukker heller ikke at det kan bli funnet flere drepte.

FN har ikke sagt noe om hvilken etnisk gruppe de drepte hørte til, men drapene skjedde i et område som hovedsakelig er bebodd av folk fra den etniske gruppen hema.

Rundt 50.000 mennesker er blitt drept i kamper i provinsen Ituri de siste fire årene. Kampene foregår mellom rivaliserende militsgrupper med utspring i de etniske gruppene lendu og hema.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere