*Nettavisen* Nyheter.

650.000 hjemløse

650.000 mennesker er uten tak over hodet etter jordskjelvet på Java.

Tusener av kvinner og barn tok oppstilling på overfylte veier og spurte hjelpearbeidere og andre etter penger til mat onsdag, skriver nyhetsbyrået AP. Noen hadde med seg skilt med påskriften, «Ikke bare se på, hjelp!».

Overfylte sykehus
Det største sykehuset i det hardt rammede Bantul-distriktet var fylt til randen med pasienter i alle korridorer og på matter på parkeringsplassen. Legene klaget over mangelen på forsyninger.

- Gjør stor framgang
Jan Egeland, FNs nødhjelpskoordinator, sier krisen er avtagende ettersom det nå strømmer på med hjelpearbeidere fra mer enn 20 land.

- Vi når ut til flere og flere ofre. Jeg får rapporter om at vi gjør stor framgang, uttalte han ifølge AP.

Flere enn 5.800 døde
Det kraftige skjelvet på Java lørdag ble målt til 6,3 på Richters skala. På mindre enn ett minutt var flere enn 135.000 hus forvandlet til hauger av murstein og ved. Flere enn 5.800 mennesker er døde i regionen.

Det er anslått at 647.000 mennesker er hjemløse etter skjelvet. Nær en tredjedel er uten tak over hodet og resten må bo hos slektninger, ifølge Bambang Priyohadi, talsmann for myndighetene i provinsen. Han sier tallene er basert på antallet ødelagte hjem og på at gjennomsnittshusholdningen teller 4,8 personer.

Hovedutfordringen for myndigheter og hjelpearbeidere er å få mat og drikkevann ut til de overlevende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag