*Nettavisen* Nyheter.

66 drept i togterror

Foto: Scanpix/AFP

To bomber ble funnet om bord på toget der 66 mennesker brant i hjel på vei fra India til Pakistan. Se video.

09.07.07 12:31

TV 2 Sumo:Terrorangrep mot tog

Minst 66 mennesker ble drept i en dobbelteksplosjon i et tog fra India til Pakistan. En talsmann for Indias statsminister, Manmoham Singh, sier til Reuters at eksplosjonene var en terrorhandling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fant bomber
- Det er sabotasje - en terrorhandling som den i Mumbai, sier jernbaneminister Lalu Prasad Yadav ifølge Reuters.

186 mennesker ble drept da en serie bombeekssplosjoner rystet i byen i juli i fjor.

To udetonerte hjemmelagde bomber skal ha blitt funnet om bord på toget.

De fleste passasjerene var fra Pakistan, melder BBC. Det var også noen få indiske sikkerhetssoldater på toget. Tre politimenn ble også drept.

Klikk på bildet for å forstørre.

Samjhauta Express går mellom Indias hovedstad New Delhi og Lahore nord i Pakistan. Det begynte å brenne i vognene rundt 80 km nord for New Delhi rundt midnatt søndag.

Om få dager skal Pakistans utenriksminister Khursheed Mehmood Kasuri til New Delhi for å møte indiske ledere. Samtalen er et forsøk på å blåse liv i den langsomme fredsprosessen mellom de to gamle rivalene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kashmir
Konflikten mellom India og Pakistan dreier seg om regionen Kashmir, som sluttet seg til India etter at India og Pakistan ble selvstendige fra Storbritannia i 1947.

India viser til at maharaja Hari Singh undertegnet en tiltredelsesavtale i 1947. Pakistan mener Kashmir burde vært pakistansk siden muslimene utgjør flertallet i regionen. De sier også at innbyggerne i Kashmir selv burde få si sin mening om saken gjennom en folkeavstemning.

I tillegg til at både India og Pakistan gjør krav på territoriet har en separatistbevegelse mot indisk herredømme vokst fram innei Kashmir siden 1989.

Verken India eller Pakistan ønsker at Kashmir skal bli en selvstendig stat.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.