*Nettavisen* Nyheter.

66 tiltalt i pedofili-sak

Foto: TV 2

Hele 66 personer møter torsdag i retten, tiltalt for kjøp og salg av sex med 45 barn, noen av dem bare noen måneder gamle. Saken er en av de mest omfattende i Frankrike noensinne.

De 45 barna skal ha blitt prostituert for mat og penger i byen Angers vest i Frankrike i perioden 1999 til 2002, melder AP. Noen av barna var bare noen få måneder gamle da overgrepene skjedde.

39 av de tiltalte risikerer 30 års fengsel for voldtekt av barn under 15 år, samt for å ha vært sentrale innen pedofili-ringen. De resterende 27 er tiltalt for seksuelle overgrep mot mindreårige, samt for å ha unnlatt å melde fra om de kriminelle overgrepene. De risikerer opptil 10 års fengsel.

- Så vidt jeg vet har vi aldri tidligere sett en kriminalsak i denne størrelsesorden i Frankrike, sier Pascal Rouiller, forsvarer for fem av de tiltalte, til AP.

Solgte egne barn
Ofrene var barn i alderen 6 måneder til 14 år. De ble ofte voldtatt av sine egne foreldre, eller tilbudt til andre voksne i bytte mot litt mat eller små pengebeløp.

Ifølge forvarsadvokater i saken er flere av de tiltalte fattige analfabeter, som ikke virker å skjønne fullt ut alvoret i det de er tiltalt for. Forsvarerne vil forsøke å vise at sosialarbeidere som har jobbet med mange av de tiltalte, ikke har gjort jobben sin eller lukket øynene for tegn på misbruk og overgrep.

Noen overgripere skjulte ansiktene sine bak masker under overgrepene, og er ikke pågrepet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.