RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

70 drept i Irak

Sist oppdatert:
Tirsdagens voldeligheter i Irak endte med at 70 mennesker mistet livet sitt.

Over 20 irakiske soldater og en amerikansk soldat var blant dem som mistet livet i kamper og bombeangrep i Irak tirsdag, melder nyhetsbyrået AP.

24 irakiske soldater ble drept i Beiji da en bilbombe eksploderte i nærheten av en buss som fraktet soldatene. Alle passasjerene omkom. En annen bilbombe eksploderte i Bagdad da soldater og politimenn skulle hente lønningsposer i en bank i sentrum av Bagdad. 14 mennesker døde og 37 ble skadet.

Ellers var det en rekke mennesker som ble drept i diverse sammenstøt og diverse bombeangrep i hele landet.

Bombe gjemt i søppelsekk
Onsdag fortsatte voldelighetene i Irak, og fire mennesker ble drept da nok en bilbombe eksploderte i Bagdad. I tillegg ble tre arbeidere drept av en bombe som var gjemt inni en søppelsekk. Søppelsekken var plassert i nærheten av et område hvor irakere samles for å få dagsjobber.

Mye av skylden for voldsomhetene blir lagt på stridighetene som sjiamuslimer og sunnimuslimer har seg imellom. Denne konflikten har blusset opp de siste månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere